Kauneudenhoito ennen juhlia

Aloitin kauneudenhoidon osalta preppauksen lähestyviin kihlajaisiin viikkoa ennen juhlia ja ajattelin jakaa omat rutiinini tänne blogiin. Toivottavasti näistä on hyötyä muille kihlajaisiin tai kenties pienellä(kin) budjetilla häihin valmistautuville morsiamille. Tai mihin tahansa tuleviin juhliin, sillä tämä rutiini ei sisällä kauneushoitoloita tai muita suurempia ja kalliimpia hankintoja.

Pienenä disclaimerina tähän alkuun todettakoon, että todellisuudessahan juhliin valmistautuminen lähtee meillä jokaisella arkipäivän ihon- ja kauneudenhoidosta, sekä ennen kaikkea riittävästä vedenjuonnista. Olen itsekin suunnannut jo ajatuksia häihin valmistautumiseen ja vaikka olenkin aika tarkka ihonhoidostani jo nyt, saatan hyvin lähteä satsaamaan päivää varten jo tässä hiljalleen. Siitä kuitenkin lisää omassa postauksessaan joskus, sillä ihonhoito ja iho-ongelmat ovat kohdallani ihan oma lukunsa.

Tässä siis jakoon kaikki ne rutiinit, keinot ja tuotteet, jotka minulla ovat nyt arkirutiinin rinnalla käytössä kotioloissa viikkoa ennen meidän kihlajaisia. Kaikki tuotteet ovat sellaisia, joita voin lämpimästi suositella, mutta varmasti monen voi korvata muulla vastaavalla. Linkkasin ne varmuudeksi mukaan tekstiin, jos joku vaikka innostuu kokeilemaan jotain uutta. Varmuudeksi vielä korostan, että nämä eivät kuitenkaan ole mainoslinkkejä.

tuotteet

Viikko ennen juhlia

Teen AHA-happokuorinnan kasvoilleni Juice Beautyn Green Apple Peel -kuorintavoiteella. Tämä on salainen aseeni niin säännöllisessä käytössä arkena joka toinen viikko kuin myös tehokäytössä kerran tai kaksi kertaa viikon sisään ennen juhlia. Löysin tämän kemiallisen kuorinnan kosmetologin kehoituksesta noin kaksi vuotta sitten, enkä ole parempaan happokuorintaan törmännyt vielä tähän päivään mennessä. Happokuorinta kannattaa pienen jälkipunotuksen takia tehdä illalla. Sen jälkeen vaihdan yövoiteen tilalle Madaran syväkosteuttavan SOS-kasvonaamion, jotta iho ei pääse kuivahtamaan voimakkaan kuorinnan takia.

Aloitan viikkoa ennen myös kesän rusketuksen kaikottua varovasti itseruskettavan käytön kasvoille ja raajoille. En voi tai jaksa käyttää itseruskettavaa arkena joka päivä, enkä halua riskeerata ikäviä ja näkyviä rajoja juhlapäivänä. Hyvissä ajoin aloitettuna ruskettavaa ehtii käyttää pariin otteeseen, jolloin lopputulos on tasaisempi mutta väri ei pääse liian tummaksi ensimmäisten kerrosten vaalentuessa. Tässä minulla on käytössä Eco by Sonyan itseruskettava kasvovesi ja St.Moritzin Fast Self Tanning Mousse, jonka syvyyttä voi säädellä vaikutusaikaa lyhentämällä tai pidentämällä. Kuorin vartalon ihon -417-merkin ihanalla suolakuorinnalla ennen itseruskettavan käyttöä.

3-5 päivää aiemmin

Leikkaan ja viilaan kynnet. Kynsilläni ja hiuksillani on tapana kasvaa ihan hurjaa vauhtia. Pitkät kynnet ovat toki ihanat, mutta katkeavat tai lohkeavat ennen pitkää jos en itse lyhennä niitä ensin. Niinpä leikkaan kynnet tasamittaan jo hyvissä ajoin, jättäen niihin hieman pituutta. Viimeistelen tässä vaiheessa kynnet ohuella kerroksella suojaavaa ja vahvistavaa lakkaa, lähinnä lohkeamisen estämiseksi. Olen tosi ihastunut Essien treat love & color -sarjan lakkoihin, joita minulla on useammassa sävyssä.

Viimeistään tässä vaiheessa yritän viettää ainakin toimiston ulkopuolella mahdollisimman paljon aikaa ilman meikkiä, jotta iho saisi hengittää. Kiinnitän myös erityistä huomiota mahdollisiin (ja minun epäpuhtauksiin taipuvaisella ihollani todennäköisiin) epäpuhtauksiin, joiden kitkemiseen Medik8-sarjan Beta gel, nykyään nimeltään Blemish SOS, on ihmeidentekijä.

Edellisenä päivänä

Tässä vaiheessa kiinnitän huomiota etenkin hiuksiini, jotta ne olisivat juhlissa edukseen. Syväpuhdistan tai kuorin päänahan suihkussa siihen tarkoitetulla tuotteella. Tällä hetkellä suosikkini ovat molemmat Christophe Robinin sarjasta – kuorintaan sopii täydellisesti Cleansing Purifying Scrub, kun Cleansing Volumizing Paste taas tuo tyveen silminnähtävää rakennetta ja volyymia tuuheaa kampausta varten.

Teen myös kosteuttavan tehohoidon hiuksilleni. Tähän tarkoitukseen sekoitan Moroccanoilin Treatment-hoitoöljyä saman sarjan Hydrating Conditioner -hoitoaineeseen. Sain vinkin sekoitukseen muuten kerran merkin edustajalta, jonka kanssa satuin juttusille hoitoaineostoksilla. Ja se toden totta toimii! En ole tarvinnut näin erillistä hiusnaamiota. Koko pesurutiinin jälkeen lisään kosteisiin hiuksiin lisää hoitoöljyä ja kosteuttavaa muotoilutuotetta, kuten jälleen saman sarjan Hydrating Styling Cream -muotoiluvoidetta.

Illalla ennen nukkumaanmenoa teen vielä uuden happokuorinnan kasvoilleni sekä rasvaan koko vartalon ihon. Tällä hetkellä minulla on käytössä Ritualsin Ritual of Dao -vartalovoide, jonka olen saanut Lookfantastic-verkkokaupan kuukausittaisesta kauneusboksista. Vartalorasvojen suhteen en ole erityisen tuoteuskollinen. Lakkaan myös kynnet kuntoon seuraavaa päivää varten. Tässäkin luotan Essien lakkoihin, joissa on mielestäni ehdottomasti paras pysyvyys ja vastine rahalle.

Juhlapäivän aamuna

Samalle aamulle ei juurikaan tosiaan ole enää paljoa tehtävää kauneudenhoidon saralla, mikä onkin minulle koko ennalta valmistautumisen ydin. Tässä vaiheessa kauneuteen liittyvät rutiinit keskittyvätkin enemmän varsinaiseen juhlameikkiin ja -kampaukseen, joista ajattelin kirjoitella erikseen.

***

Tästäpä tuli pitkä postaus! Toivottavasti tämä pitkäksi venähtänyt koonti tarjoaa jollekin ideoita tai inspiraatiota. Kuten rivien välistä voi varmasti tulkita, olen itse aina todella iloinen löytäessäni uusia ideoita tai tuotevinkkejä kosmetiikan ja kauneudenhoidon saralla. Otan siis kaikki suositukset mielelläni vastaan.

Hääpäivään valmistautuminen on vielä ainakin omalla kohdallani varmasti pidempi ja monimutkaisempi prosessi, joka on myöskin tällä hetkellä melkoinen kysymysmerkki. Uskoisin kuitenkin soveltavani silloin myös näitä rutiineja ainakin osittain.

Onko sinulla selkeitä rutiineja tai suosikkituotteita juhlapäivään valmistautumisessa? Entä miten aiotte valmistautua omaan hääpäivään?

4 vastausta artikkeliin “Kauneudenhoito ennen juhlia

  1. Tässäpä oli hyviä vinkkejä! 🙂 Itse olen melko laiska kauneudenhoidon suhteen, mikä johtunee osittain siitä, että ihoni on normaalisti aika ongelmaton. Sen sijaan hiukset ja kynnet ovat etenkin tällä hetkellä melkoinen murheenkryyni, kun molemmat katkeilevat tosi helposti.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s