Näin meillä säästetään häihin

Kirjoittelin joku aika sitten häiden säästöurakan etenemisestä ja häätilistä, jonka perustimme pian kihlauksen jälkeen. Olemme hyvässä vauhdissa kuromassa kiinni hahmottelemamme hääbudjetin edellyttämää summaa.

Jokaiselle löytyy varmasti oma parhaiten toimiva tapa säästää, mutta ajattelin koota yhteen meidän kohdallamme parhaiten toimineet keinot.

Palkka

Tämä keino toimii tietysti meille parhaiten siksi, että olemme molemmat kokoaikaisesti vakituisissa töissä. Koska häät ovat kulu, niihin on minusta helpointa säästää edelliseltä kuulta jääneistä käyttörahoista. Näin oma muu elämä rullaa samalla mukavasti ja kaikki tärkeät laskut tai muut kulut saa varmasti aina hoidettua ajallaan alta pois.

Palkkapäivänä siirrän usein edelliseltä kuulta käyttötilille ”jäänyttä” rahaa häätilin puolelle. Palkasta hoidan normaalisti laskujen ja asuntolainan lyhennyksen. Lisäksi siirrän jo siinä vaiheessa rahaa säästöön puskuri- ja säästötilille. Näin käyttötilille jäävä summa on vapaassa käytössäni kuun ajan, ja seuraavan palkan saadessani toistan saman kuvion uudelleen.

Kirppistuotot

Kuten varmasti moni, mekin laitamme silloin tällöin liian vähälle käytölle jääneitä vaatteita ja tavaroita kiertoon. Kausien vaihtuessa käymme joka tapauksessa läpi kaappejamme. Etenkin Peetu on meillä se, joka ei halua kerryttää kotiin turhia tavaroita, joten laitamme turhat kamppeet mieluusti eteenpäin.

Heti häätilin perustamisesta lähtien olemme ohjanneet kaikki kirpputorilla myydyistä tavaroista saadut tuotot suoraan säästöön. Kirppiksen kohdalla puhutaan sen verran pienemmistä ja sillä hetkellä ”ylimääräisistä” summista, että ne on helppo laittaa syrjään systemaattisesti. Saman kuvion toistaminen kaudesta toiseen kerryttää kuitenkin omalta osaltaan häätilin summaa varsin mukavasti!

Lahjarahat

Tämä ei ole ihan samoin meidän käsissämme kuin kaksi edellistä kohtaa, mutta haluan silti ottaa aiheen esille säästämisen yhteydessä. Tulemme perheistä, joissa läheisten muistaminen ja lahjan antaminen juhlan yhteydessä on kaikille tärkeää.

Kuten monilla nykypäivän pariskunnilla, myös meillä on aivan riittävästi lakanoita, mukeja, aterimia ja kodinkoneita. Siksi kerroimme tilistä kaikille jo kihlajaistemme alla ja toivoimme mahdollisia muistamisia suoraan hääavustuksen muodossa. Rahan pyytäminen ei ollut pääasia – pikemminkin halusimme välttää turhan tavaran kertymisen ja läheisemme, jotka olisivat muistaneet meitä joka tapauksessa, tiesivät lahjansa tulevan oikeasti tarpeeseen. Olemme esittäneet saman toiveen vanhemmillemme muun muassa joululahjojen osalta, vaikka kyllä pukki tuntui niitäkin vielä jossain määrin tuovan. 😀

***
Siinä siis meidän keinomme pääpiirteittäin!  Näissä ei varmasti ole mitään yllättävää, mutta olisi mielenkiintoista kuulla toimivatko samat vai ihan eri keinot muilla.

Miten teillä on säästetty häihin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s