Häätrendejä ja vinkkejä ammattilaisilta Tampereen Häämessuilla

*** Kaupallinen yhteistyö: Tampereen Häämessut / Finland Events ***

Tampereen Häämessut tulevat taas ensi viikonloppuna! Tapahtuma järjestetään 8.-9.2. Tampereen Tähtiareenalla ja lisätietoa sekä liput tapahtumaan löydät suoraan messujen omilta verkkosivuilta. Arvon tänä viikonloppuna myös oman instatilini puolella pari lippupakettia messuille, joten seuraathan @haahumussa-tiliäni Instagramissa mikäli haluat saada tiedon arvonnasta sen ilmestyessä.

Vierailin Häät-blogiyhteisön kanssa messuilla ensimmäisen kerran viime vuonna ja reissu oli mitä mahtavin. Sain mahdollisuuden osallistua tänä vuonna messuille Tampereen Häämessujen kutsumana ja tämä postaus on toteutettu osana kaupallista yhteistyötä heidän kanssaan. Pääsin haastattelemaan yhtä messujen näytteilleasettajista tämän vuoden häätrendeistä sekä ammattilaisen käyttämisestä apuna juhlasuunnittelussa.

Haastateltavani Petra Kiiskinen on hää- ja juhlasuunnittelija Bliss Wedding & Partyplanning -nimisestä yrityksestä. Hän on toiminut hää- ja juhlasuunnittelijana vuodesta 2006. Petra on myös Suomen Hääsuunnittelijat ry:n puheenjohtaja, joten häneltä jos keneltä kannatti kysyä ammattilaisen näkökulmaa häiden järjestämiseen. Päätin myös hieman peilata pinnalla olevia häätrendejä omiin juhliimme.

Häätrendit Suomessa 2020

Heti ensimmäiseksi kysyin Petralta uteliaana, mitkä trendit ovat selvästi nousemassa pinnalle tänä vuonna. Kuten yhteiskunnallisessa keskustelussa ylipäätään, myös häiden järjestämisessä kierrätys ja ekoystävällinen ajattelutapa ovat selkeästi nähtävissä hänen mukaansa. Toinen selvä trendi on mikrohäiden, eli pienten alle 40 hengen häiden järjestäminen.

Vaikka meille tuleekin hieman suurempi määrä vieraita, vastuullisuus on tietysti häiden kohdalla usein myös omia häitä järjestäessä mielessäni ja pyrimmekin välttämään kertakäyttöisen muovitavaran ja turhien koristusten haalimista juhlaa varten.

Kukilla on juhlan tyylissä ja tunnelmassa selkeä rooli. Petran mukaan nyt suosiota ovat saamassa etenkin kuivakukat ja erilaiset spray-maalatut oksat, heinät ja muut vihreät. Väreissä ei tarvitse maalatessa säästellä – luonnollisempaa au naturalia täydentävät nimittäin neon-, metalli- tai pastellisävyt. Uusien tuulien lisäksi kukkatrendeissä pintansa pitävät Petran mukaan edelleen eukalyptus ja erilaiset viherkasvit.

Kun mietin omia alustavia ajatuksia tai toiveitani omien häidemme kukista, voisi sanoa että emme itse varmaan tule ratsastamaan trendien aallonharjalla. Luulen, että päädymme valitsemaan ajattomat ja tyylikkään pelkistetyt kukka-asetelmat, joissa ei nähdä eukalyptustakaan tai runsaasti viherkasveja.

En luonnollisesti malttanut olla kysymättä Petralta myös niistä trendeistä, jotka ovat hänen kokemuksensa mukaan hiipumassa. Niitäkin kuitenkin löytyi. Yksittäisenä asiana Petra mainitsi donitsiseinän, mutta toinen selkeä hiipuva trendi on hänen mukaansa tarkkaan yhdessä teemassa pysyminen.

Nyt saa siis rikkoa rajoja häätyyleissä, mikä tietenkin ilahduttaa minua suuresti. Tämä varmasti tarkoittaa nimittäin sitä, että saamme jatkossa ihailla yhä enemmän ja yhä persoonallisempia hääparien itsensä näköisiä juhlia, kekseliäillä yksityiskohdilla höystettynä.

Ammattilainen apuna häiden järjestämisessä

Hääsuunnittelija on todellinen monitoimiosaaja. Petran mukaan hääsuunnittelun ammattilainen suunnittelee, toteuttaa, ehdottaa, buukkaa, aikatauluttaa, koordinoi tapahtumia hääpäivänä, stailaa, avustaa ja voi tarvittaessa toimia jopa seremoniamestarina. Kaikkea ei tietenkään ole myöskään pakko ulkoistaa, vaan hääsuunnittelijaan voi ottaa yhteyttä missä tahansa häiden järjestämiseen liittyvässä yksittäisessäkin aiheessa.

Petran mukaan hääsuunnittelijan käytöstä hyötyvät erityisesti ulkomailla asuvat parit, pienten lasten vahvemmat tai vaikkapa kiireiset uraihmiset. Hääsuunnittelijasta voi kuitenkin olla hyötyä kenellä tahansa, sillä ammattilaisen apua voi käyttää asiassa kuin asiassa – saat hääsuunnittelijalta hyviä vinkkejä ja näkökulmia, joita ei ehkä muuten tulisi ajatelleeksi. Samalla hän kuitenkin haluaa muistaa, että lopulliset päätökset häiden järjestämisessä tekee vain ja ainoastaan hääpari itse.

Vinkkejä häitä järjestäville pareille

Kysyin Petralta mistä häitä järjestävän parin kannattaa aloittaa omien juhlien suunnittelu. ”Ensimmäinen ja tärkein kohta on päättää budjetti ja realistinen sellainen. En missään nimessä suosittele lainan ottamista häitä tai muitakaan juhlia varten”, hän kertoo. Petran mukaan kannattaakin keskittyä 2-3 parille tärkeään asiaan ja panostaa niihin.

Olemme itse lähteneet liikkeelle meidän häiden suunnittelussa samoista lähtökohdista ja allekirjoitan Petran suosituksen. Panostamalla muutamaan itselle tärkeään asiaan myös hääbudjetti on mahdollista pitää paremmin aisoissa kun vähemmän tärkeissä seikoissa voi ”pihistää” ikään kuin luvan kanssa.

Aivan lopuksi Petra toivoi vielä jokaisen parin muistavan yhden asian: ”Häät on juuri teidän kahden juhla, joten tehkää niistä itsenne näköiset!” Hän muistuttaakin tuomaan juhlassa esille parin omaa tyyliä, persoonaa ja kiinnostuksen kohteita. Tätä tukee mielestäni hyvin myös selvästi nousussa oleva häätyylien välisiä rajoja rikkova trendi.

Lisää vinkkejä ja apua on tarjolla ensi viikonloppuna

Petran ja lukuisat muut kiinnostavat näytteilleasettajat voi tavata Tampereen Häämessuilla ensi viikonloppuna. Petran löydät itse asiassa Suomen Hääsuunnittelijat ry:n osastolta E 313, mihin hän toivottaa kaikki messuvieraat tervetulleeksi juttelemaan omista häistään.

Osallistun yhteistyön myötä myös itse messuille ensi viikonloppuna, sekä bloggaajan että panelistin roolissa. Häät-median päätoimittaja Sari Yli-Salomäki moderoi messuilla lauantaina paneelikeskustelua aiheesta ”Mitkä on ees täydelliset häät?”, mihin itsekin osallistun. Lavalle kanssani nousevat ihastuttavat Häät-blogiyhteisön kanssabloggaajat Elisa Bridelisa-blogista sekä Jasmine Maria The Wedding Blogin Jasmine.

Toivottavasti tapaamme mahdollisimman monen kanssa messuilla! Muistathan myös, että julkaisen blogini Instagram-tilillä lippuarvonnan tänä viikonloppuna, joten seuraa tiliäni jos haluat mahdollisuuden voittaa itsellesi ja läheisellesi liput ensi viikonlopun messuille Tähtiareenalla.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s