Häidemme valokuvaus: Patrick Karkkolainen Photography

Olemme Peetun kanssa olleet koko häiden suunnittelun ajan yksimielisiä siitä, että haluamme panostaa häiden valokuvaukseen. Kuvat ovat kuitenkin yksi pysyvimpiä muistoja, mitä päivästä jää. Rivien välistä täällä blogissakin on varmasti välittynyt se, että olen pohjimmiltani melkoinen esteetikko ja näin ollen myös sopivan tyylin omaavan kuvaajan löytäminen oli minulle (ja toki myös Peetulle) hyvin tärkeää.

Mitä me toivoimme valokuvaajalta? Halusimme löytää ammattilaisen, joka dokumentoisi päivämme kulun aamusta iltaan sekä kuvaisi meistä myös potrettikuvat vihkimisen jälkeen. Halusimme ehdottomasti häihin erikoistuneen kuvaajan, jolla olisi riittävästi kokemusta erilaisista tilanteista ja hääpaikoista, sekä silmää taltioida häissä kauniita hetkiä, joita emme itse välttämättä huomaisi.

Kuva: Patrick Karkkolainen
Kuva: Patrick Karkkolainen

Tyylillisesti lähdimme hakemaan kuvaajaa, jonka kädenjälki olisi harmonista, avaraa ja valoisaa. Kirkkaat väripläjäykset, hassut kuvakulmat ja todella kontrastinen mustanpuhuva elokuvamainen tyyli sulkeutui mielissämme aika pian pois vaihtoehdoista aktiviisen tutkiskelun lopputuloksena. Tässä vaiheessa jo vinkkaan, että kannattaa ehdottomasti tutustua hinnastojen sijaan ensin kuvaajien portfolioihin, kun etsit häihin valokuvaajaa!

Sopiva kuvaaja löytyi lopulta omien etsintöjen sekä suositusten perusteella. Olin törmännyt Patrick Karkkolaisen portfolioon jo aiemmin ja kun eräs toinen Kämp-morsian suositteli häntä minulle, päädyimme ottamaan Patrickiin yhteyttä. Hyvin pian olimmekin jo sopineet dokumentaarisesta kuvauksesta potrettien kera hääpäivällemme.

Kuva: Patrick Karkkolainen
Kuva: Patrick Karkkolainen

Tapasimme Patrickin tällä viikolla suunnittelupalaverin merkeissä ja odotan kyllä hääkuviamme jo näin ennen hääpäivää nyt todella luottavaisin mielin. Patrickin portfolion tyyli on juuri sellainen, mitä itse omilta kuviltamme toivomme.

Kävimme suunnittelupalaverissa läpi tulevan hääpäivämme aikataulut ja suunnitelmat. Kaikki käytiin läpi sujuvasti ja nyt meillä on hyvä käsitys valokuvauksen etenemisestä päivän aikana, puolin ja toisin. Päivästä tulee pitkä ja hektinen, mutta ainakin meillä on nyt aikataulutettu suunnitelma pohjana. Ainahan asiat voivat vähän elää ja siihenkin olemme tietysti varautuneita.

Kuva: Patrick Karkkolainen
Kuva: Patrick Karkkolainen

Kuvauspäivä alkaa, kun Patrick saapuu hääpäivänä Hotel St. Georgeen, missä olemme valmistautumassa päivään kaasojeni kanssa. Minulle aamun valmistautuminen ja sen taltioiminen on tärkeä osa päivää, kun taas Peetu toivoi itse rauhallista aamua kotona ilman erillistä valokuvausta vielä siinä vaiheessa.

Meille ei tule monilla nykypareilla nähtävää first look -kuvausta lainkaan, vaan olemme päättäneet tavata toisemme Peetun kanssa ensimmäisen kerran vasta vihkimisessä. Siirrymmekin ottamaan potretteja pikaisesti toisaalle suoraan vihkimisestä, minkä jälkeen päivän taltiointi jatkuu Hotel Kämpin ja jatkojemme juhlatiloissa.

Valitsin postauksen kuvitukseksi (luvan kanssa) muutamia ihastuttavia kuvia Patrickin portfoliosta. Lisää hänen töitään, sekä yhteystiedot ja lisätietoa hääkuvauspakettien hinnoittelusta löydät suoraan Patrickin omilta sivuilta.

Kuva: Patrick Karkkolainen

Kaikki postauksen kuvat: Patrick Karkkolainen Photography

2 vastausta artikkeliin “Häidemme valokuvaus: Patrick Karkkolainen Photography

 1. Erittäin kiva postaus ja Patrick ottaa todella kauniita kuvia! Toivottavasti myös teidän kuvista tulee erittäin onnistuneet 🙂

  Itsekin olisin toivonut häntä kuvaajaksi, mutta ollessani aikaisin liikkeellä valokuvauksen kanssa hän ei valitettavasti suostunut vastaamaan useampaan yhteydenottoon, mistä itselleni jäi tottakai tosi huono maku asiasta.

  Tykkää

  1. Kiitos, toivon itsekin tietysti onnistuneita kuvia mutta se taitaa jäädä myös vähän kuvattavienkin harteille kun kuvaajan osaaminen on kunnossa. 😄😄

   Onpa harmi kuulla, ettet saanut vastausta. Tilannetta tuntematta toivon, että kyse on inhimillisestä ja toki harmillisesta erehdyksestä. Toivottavasti saitte kuitenkin kuvausjärjestelyt kuntoon!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s