Täydelliset polttarit, osa 2: Hanko

Vielä ehdin ennen häitä jatkamaan polttarikertomusta! Jos et ole vielä lukenut tämän polttariraportin ensimmäistä osaa, löydät sen täältä.

Ihan tavallinen hotelliaamu

Aamu alkoi leppoisasti, kun heräilimme ilman herätyskelloa Jätkäsaaren hotelli Clarionin pehmoisista lakanoista kaasojeni kanssa. Vaikka olin jo hyvästellyt suurimman osan polttariseurueestamme edellisenä iltana, osasin epäillä että jotain tytöillä oli vielä mielessä pääni menoksi. En nimittäin ollut saanut edellisenä päivänä takavarikoitua puhelintani takaisin! Lisäksi tytöt kehottivat minua hieman ehostautumaan ennen aamupalalle suuntaamista.

Hotellin aamiaisen jälkeen suuntasimme pakkaamaan ja siitä luovuttamaan hotellihuoneemme. Alkuun tyttöjen sattumaksi luulemani asuvalinnat vahvistivat epäilyksiäni siitä, että jotain ohjelmaa meillä olisi kenties pienemmällä porukalla vielä tiedossa. Kaikkien asuista löytyi nimittäin merellisiä viitteitä, esimerkiksi sinivalkoisten raitojen muodossa. Matka jatkui tuttuun suuntaan ja pian löysin itseni talomme porttikongin edustalta. Hämmästykseni oli suuri, kun sisäpihalla loputkin polttariporukkamme jäsenet olivatkin odottamassa meitä!

Mysteerimatka alkaa

Sain pakata nopeasti uusiksi, koska polttarikirje viittasi vain yhden yön yli kestävään reissuun ja oltiin jo toisessa päivässä. Ulkona sain silmieni peitoksi huivin ja minut istutettiin auton etupenkkiin. Osasin päätellä tutuista risteyksistä matkamme suunnan, mutta reilun puolen tunnin ajomatkan jälkeen olin täysin kuutamolla määränpäästä. Espoon oli pakko olla jo takana päin, joten mihin ihmeeseen saatoimme olla matkalla?

Hetken kuluttua pysähdyimme ja sain tilaisuuden arvata, mihin olemme matkalla. Samalla kun sain luvan ottaa siteen silmiltäni, auton kaiuttimista tärähti soimaan Kasmirin Vadelmavene, joka vahvisti salaisen mieleen juolahtaneen toiveeni – Hankoon!

Rantakallioita

Loppumatkaksi vaihdoin matkaseuraa ja hyppäsin toiseen autoon, jolla olimme liikkeellä. Huristelimme suorilta Hankoon rannalle etsimään sopivaa paikkaa piknikille. Täydellinen spotti löytyikin upean vihreän pitsihuvilan edustalta rantakallioilta. Iltapäivä sujui helteisessä Hangossa meren äärellä, vuoroin piknikviltillä ja välillä meressä, sillä päivä oli toden totta kuuma!

Parin tunnin kuluttua sain kuulla, että meidän oli aika suunnata seuraavaan paikkaan. Tässä kohtaa olin (taas kerran) täysin tietämätön siitä, mitä odottaa. Otimme Hangon portin edustalta satama-alueelta kävelijöille tarkoitetun lautan ja matka kesti muutamia minuutteja.

Jatkoimme hetken jalkaisin, kunnes seuraava lokaation paljastui minullekin. Tiedossa oli morsiussauna!

Taianomainen sauna

Tytöt olivat löytäneet meille kenties upeimman merenrantasaunan, mitä olen koskaan nähnyt. Yksityiskäyttöön vuokrattavassa saunassa oli koko saunan levyinen panoraamaikkuna, mistä näki suoraan tyynelle ja tuulettomalle merelle. Saunan edustalla oli myös suuri aurinkoinen terssi ja laituri, joka johdatti mereen vieville tikapuille. Iltapäivä jatkui aurinkoisella terassilla eilistä Beyoncén kappaleeseen tehtyä koreografiaa tanssien ja muuten vaan hassutellen.

Morsiussaunassa toteutimme muutamiakin perinteitä, vaikka havuja ei kenelläkään minun onnekseni ollut sattunut mukaan. Aloitin saunomisen naimattomien naisten kanssa, joita koko porukka oli veljeni vaimoa lukuunottamatta. Tuolloin heitin kiukaalle kauhallisen vettä kullekin henkilölle, jolle olin tavalla tai toisella kiitollinen. Loppukiulu meni tietysti Peetulle.

Saunottuani muut tytöt ulos oli aika saada naimisissa olevaa saunaseuraa ja avioliittovinkkejä. Veljeni vaimon sanat herkistyttivät minut kyyneeliin ja kun kerroin tästä myöhemmin muille, kuulin sen olevan hieno juttu! Kuulema morsiussaunassa kyynelehtivästä morsiamesta tulee lämmin ja huomaavainen vaimo. Kaasot olivat varanneet hieman rekvisiittaa mukaansa ja valelivat minut jauhoilla ja suolalla, ennen kuin pääsin lopulta pulahtamaan lämpimään mereen.

Illanviettoa

Saunavuoron päätteeksi matkamme jatkui, tällä kertaa meille varattuun huoneistoon. Korkkasimme samppanjan ja ryhdyimme laittautumaan iltaa varten. Meidän huoneessa oli mitä suloisin laittautumispöytä, jonka tytöt antoivat minun käyttööni tälläytymistä varten!

Jatkoimme asunnolta kävellen matkaa illalliselle. Perille päästyämme kohteeksi paljastui upea Hangon Casino, mistä meille oli varattu pöytä huikeasta erkkeristä merinäköaloin.

Ruoka ja juoma maistuivat mielettömän hyvin, seurasta puhumattakaan. Otimme koko seurueen voimin suositusmenun ja pienestä odottelusta huolimatta viihdyimme kyllä erinomaisesti.

Illallisen jälkeen suuntasimme rantaan, missä sain heittää kivillä entiset heilat mereen yksi kerrallaan. Tämä oli yllättävän hauskaa! Rantahiekassa viihtyi lämpimän illan ansiosta ja nauru raikasi.

Iltamme päättyi Coco Beach Clubin tanssilattialle. Coco oli kyllä aivan huikea paikka, kun lämmin ja pimeä kesäyö loi tunnelman etelä-eurooppalaisista rantabaareista! Tanssimme yötaivaan alla ja ilta venyi jatkoja myöten pitkälle aamuun meistä osan kohdalla.

Viimeiset yllätykset

Sunnuntaina koin valtavaa kiitollisuutta järjestelyistä vastanneita kaasojani sekä muuta polttariporukkaa kohtaan koko viikonlopusta. En muistanut yhtäkään toivettani, joka olisi jäänyt toteuttamatta. Paitsi sitten, kun koitti kotimatkan aika.

Vasta muutamia minuutteja ajettuamme siskoni valitteli tarvetta pysähtyä vielä vessaan. Pysäköimme auton Hangon Regatta Spa -hotellin edustalle ja talsimme sisätiloihin, missä kaasoni ilmoitti varauksesta kasvohoitoon! Uskomatonta, olin joskus maininnut spa-hemmottelusta mahdollisena polttaritoiveena ja senkin he muistivat.

Hetken kuluttua löysin itseni hoitopöydältä puhdistavasta ja hehkua tuovasta kasvohoidosta. Viikonlopun juhlimisen ja kertyneen univelankaan jälkeen minun ei siis tarvinnut suunnata kotiin nuutuneena! Hurjaa.

Olen kyllä edelleen niin otettu kaikesta, mitä tytöt tälle tulevalle rouvalle järjestivät. Onneksi omia polttareitani ei olekaan tarkoitus viettää kuin kerran, nämä olivat nimittäin minulle juuri täydelliset. Kiitos tytöt. ❤

Advertisement

4 vastausta artikkeliin “Täydelliset polttarit, osa 2: Hanko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s