Hääviikon kuulumiset ja opit, osa 2

Hei kaikille pitkästä aikaa! Häistä on kulunut hyvä tovi, mutta blogi on ollut hetken hiljaa paristakin syystä. Ensimmäisen liittyy suoraan mahdollisuuteeni jakaa häiden kuulumisia tarkemmin blogin puolelle, odottelimme nimittäin hääkuviamme yli kaksi kuukautta. Samalla arki on puskenut päälle ja minulla on ollut töissä tavallistakin kovempaa kiirettä syksyn mittaan. Syksyn kiireet ovat kuitenkin jo hieman väistyneet ja koska olemme saaneet ihailla hääkuviammekin jo tovin kaikessa rauhassa, on hyvä hetki palata myös blogin pariin.

Ennen kuin siirrytään itse hääpäivän tapahtumiin, jatkan vielä viimeksi aloittamaani kertomusta hääviikon kulusta.

Päivä ennen häitä

Perjantai starttasi aikaisin ja tässä kohtaa ei enää jarruteltu ennen iltaa. Olimme kaikki sulhasen, kaasojen sekä bestmanien kesken vakaasti sitoutuneet hoitamaan edellisen päivän velvollisuudet ajoissa, jotta illalle jäisi riittävästi rauhoittumisaikaa.

Aamupalan jälkeen pakkasimme tyttöjen kanssa meidän auton ja hurautimme Kämpiin viemään omat tavaramme juhlia varten sinne. Tähän settiin kuului muun muassa juhlatilojemme pöytäkartat, paperituotteet, kynttilät ja muut yksittäiset esineet kuten korttilaatikko tai polaroid-tarvikkeet (joita ei niitäkään ensin pitänyt meille tulla, heh). Hiljalleen valmistuvien juhlatilojen näkeminen herätti minussa aivan valtavan lämpimän onnen tunteen, enkä voinut uskoa että oltiin jo niin lähellä meidän päivää!

Kämpistä suuntasimme noutamaan jatkopaikalle tarkoitettuja ilmapalloja, joiden täytön olin tilannut ennakkoon. Minulla oli nimittäin häämessuilta PR-näytteenä blogitapahtumasta saatuja palloja, joita halusin hyödyntää koristeluissa. Tässä kohtaa koin karvaan pettymyksen, kun minua kassalla palvellut henkilö totesi etteivät he ota mitään vastuuta pallojen kestävyydestä seuraavaan päivään. Tiesinhän minä sen jo ennalta, mutta olimme sopineet että pallot täytetään tästä johtuen vasta viime hetkellä. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan pallot oli ennalta sovitusta huolimatta täytetty pitkälle edellisenä päivänä. Eihän niistä osa tainnut lopulta kestää itse juhlaan, sillä muistan huomanneeni parin pallon puuttumisen jatkoilla. Pallojen kestävyys itsessään ei tietenkään pilannut päivästämme mitään, mutta maksoi omillakin palloilla kuitenkin reilusti yli 100 euroa. Jälkiviisaana sanonkin, että valitettavasti omia palloja täyttäessä kannattaa varautua mahdollisiin takaiskuihin.

Aamun pettymys vaihtui nopeasti innostukseksi, kun pääsimme palloinemme perille jatkopaikalle ja tapasimme siellä muun hääseurueemme. Parissa tunnissa olimme yhteistuumin järjestelleet kalusteet ja koristeet niille suunnitelluille paikoille. Oli ihanaa nähdä, kuinka kaikki konkretisoitui silmien edessä ja vatsanpohjassa nipisti jännitys seuraavasta päivästä. Onneksi olimme varanneet yksinkertaiseenkin järjestelyyn riittävästi aikaa ja vieläpä ajoittaneet hommat aamun puolelle.

Siivous ja paikkojen järjestely sai vatsan kurnimaan ja suuntasimme kaasojen sekä Peetun kanssa vielä lounaalle, mikä oli viimeinen hetkemme yhdessä ennen kohtaamistamme alttarilla. Lämpimien halausten ja suukkojen siivittämänä saattelinkin tulevan aviomieheni kotiin lepämään ja hyppäsin itse kaasojen kanssa autoon hääpuvun hakureissulle. Iltapäivän ohjelmassa oli hääpukuni nouto Lahden Josefiinasta.

Saavuttuamme Josefiinaan pääsin sovittamaan pukuani vielä viimeisen kerran ennen häitä. Samalla kaasot saivat opastuksen puvun pukemiseen ylleni, jotta kaikki sujuisi ongelmitta seuraavana päivänä. Tällä kertaa en enää olisi malttanut riisua pukua yltäni, kun tunsin kauan odottamani päivän olevan jo niin lähellä. Kun puvun sovituksen yhteydessä kyseenalaistin kykyäni saada seuraavana yönä unta aamuun asti, sain Josefiinan ihanalta Susannalta ihanan käytännön vinkin. Hän kertoi kuulleensa eräältä lääkäriltä banaanin rauhoittavasta vaikutuksesta ja neuvoi varaamaan banaanin yöpöydälleni seuraavaksi yöksi. Paluumatkalla poikkesimmekin tyttöjen kanssa eväskaupoilla ja voin jo nyt paljastaa päässeeni kokeilemaan tuota banaanivinkkiä seuraavana yönä aamun sarastaessa, vieläpä onnistuneesti.

Hääpäivää edeltävä ilta

Palasimme takaisin Helsinkiin hääpuku mukanamme hyvissä ajoin ennen iltaa. Tässä vaiheessa en enää käynyt kotona, vaan suuntasimme tyttöjen kanssa suoraan hotelli St. Georgeen, mistä olin varannut meille huoneen häitä edeltäväksi yöksi. Hotellivalinnasta ja suunnitelmistamme olen kirjoittanut täällä blogissa aiemminkin.

Atelier-huoneemme osoittautui livenä jopa kauniimmaksi, kuin mitä kuva olivat ennakkoon antaneet ymmärtää. Hetken huonetta ja meille katettua hedelmälautasta ihailtuamme vaihdoimme päällemme uima-asut, sujahdimme hotellin valkoisiin kylpytakkeihin ja suuntasimme alakerran kylpylään saunomaan ja uimaan pitkän kaavan kautta. Tyttöjen saunailta katkaisi täydellisesti hääviikon aikana vallinneen kiireen tunnun ja toimi mahtavana jännityksen lievittäjänä.

Saunan jälkeen pukeuduimme juuri sen verran, että pääsimme nauttimaan hotellin alakerran St. George Bakeryn illallisesta vielä ennen iltavalmisteluita ja nukkumaanmenoa. Bakeryn ruoka oli todella herkullista ja kruunasi kiireellisen illan täydellisesti. Oli ihanaa, että meidän ei koko iltana tarvinnut poistua hotellista ja säntäillä paikasta toiseen, joten tässäkin kiitin hiljaa mielessä itseäni oivallisesta hotellivalinnasta.

Sauna ja illallinen tekivät iltaan mennessä tehtävänsä toden teolla ja kaaduimme kaikki raukeina sänkyyn hyvissä ajoin. Laitoimme huoneen televisiosta pyörimään romanttisen komedian, jonka pyöriessä ummistin silmäni viimeisenä iltanani neitinä, onnellisen odotuksen vallatessa mieleni.

Oppini häitä edeltävältä päivältä

  • Häitä edeltävälle päivälle jää lähes pakosta paljon tehtävää, joten päivän kulun huolellinen suunnittelu ennakkoon on vaivan arvoista. Yleisiin järjestelyihin liittyvät fyysiset tehtävät kannattaa ajoittaa heti aamuun, mikäli mahdollista. Illaksi puolestaan kannattaa varata riittävästi aikaa rauhoittumiseen.
  • Mikäli mahdollista, juhlapaikan järjestelyt kannattaa tehdä kun koko siihen osallistuva seurue on paikalla. Näin kaikki pysyvät ajan tasalla tapahtumista ja tehtävät on helppo jakaa tasaisesti kaikkien kesken. Yhdessä isolla porukalla tekeminen on kaiken lisäksi tehokasta ja hauskaa.
  • Itse koin hyödyllisenä sen, että sain säilyttää hääpukuani muualla häihin asti. Näin ei tarvinnut huolehtia hääpuvun ennenaikaisesta paljastumisesta tai vielä pahempaa, kaappisäilytyksessä mahdollisesti syntyvistä rypyistä ja kupruista. Hääpuvussa oli vieläpä erityinen tuntu, kun sitä ei päässyt joka päivä hipelöimään ennen häitä.
  • Varaa riittävästi välipalaa ja ruokataukoja päivälle aamusta iltaan. Levoton nukkuja voi hyötyä banaanista yöpöydällä. Se voi rauhoittaa juuri sen verran, että uudelleen nukahtaminen onnistuu jos unta ei tahdo riittää jännitykseltä aamuun asti.
  • Hotellin varaaminen itselle ja kaasoille on hyvä tapa osoittaa myös kaasoille kiitollisuutta heidän tuestaan. Yhteisestä laatuajasta ennen kiireistä päivää hyötyy koko porukka.

2 vastausta artikkeliin “Hääviikon kuulumiset ja opit, osa 2

  1. Hei, kiitos ihanasta blogista! Olisi mukava kuulla ja nähdä lisää teidän häistä jos jossain vaiheessa vielä innostut kirjoittamaan 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s