Hääpaikan valinnasta

Suunnittelun alkuvaiheesta lähtien olimme aika yksimielisiä siitä, mitä meidän häiden juhlapaikalta toivoimme. Olen ollut muutamissa erilaisissa häissä ja nauttinut niistä kaikista yhtä lailla, häähullu kun olen. Nämä asiat ovat kuitenkin niitä, jotka meillä omien juhlien kohdallamme tuntuivat meille tärkeiltä ja joiden pohjalta lähdimme ensimmäisiä tarjouspyyntöjä tekemään.

Pari kriteereihin sopivaa paikkaa olemme pienellä hakemisella, tuttujen kanssa juttelemalla, sekä hääblogien tai erilaisten nettilistausten kautta löytäneet. Kävimme perjantaina katsomassa suosikkejamme ja se kyllä kannatti – yksi paikosta on meidän kirjoissa aivan omaa luokkaansa! Vielä emme ole varausta tehneet, joten en vielä uskalla kertoa juhlapaikasta sen tarkemmin. Kirjoitan lisää tietenkin sitten, kun saamme paikan ja päivämäärän vahvistettua.

Yhtenäinen sali koko henkilömäärälle

Juhlapaikan koolla kokonaisuudessaan ei ole meille niin paljon merkitystä kuin sillä, että saamme kaikki vieraat istutettua yhtenäiseen tilaan varsinaisen hääjuhlan aikana. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus nähdä hääpari ja puheiden pitäjät sekä nauttia ohjelmasta omalta paikaltaan ilman suurempia näköesteitä.

Tyylikäs ilme

Ympäristön viihtyisyydellä on tietenkin suuri merkitys ja toiveenamme oli löytää meidän silmää miellyttävä tyylikäs ja elegantti juhlatila. Meidän makumieltymyksiin korkea, juhlava sekä koristeellinen sali, kristallikruunut, upeat vanhat parkettilattiat, jykevät marmoripylväät ja valkoisin pöytäliinoin katetut pöydät kukka-asetelmilla istuvat kuin nakutettu.

Liian matalat, pelkistetyt tai turhan modernit juhlahuoneistot jätettiin siis melko aikaisessa vaiheessa pois potentiaalisten juhlapaikkojen listalta.

Sijainti

Koska tiesimme haluavamme kaksiosaisen juhlan sisältäen vastaanoton ja jatkot, painotimme juhlapaikan valinnassa sijaintia kaupungin keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä. Toiveenamme oli, ettei juhlapaikkojen välillä siirtymiseen kuluisi liikaa aikaa tai rahaa, vaikka toki aiomme hyödyntää lyhyetkin siirtymät valokuvaukseen sitten juhlapäivänä.

Keskustaisessa sijainnissa joutuu valitettavasti usein tinkimään pihan tai terassin mahdollisuudesta. Koska itse hääjuhla on vain yksi osa päiväämme, emme olleet pihan puutteesta erityisen huolissamme.

Laadukkaat tarjoilut ja palvelut

Olemme molemmat tulevan mieheni kanssa innokkaita ravintolaharrastajia, niin kotipuolessa kuin matkoillakin. Siksi laadukkaat ruoka- ja juomavaihtoehdot ammattimaisesti tarjoiltuna ovat meille tärkeitä myös meidän häissä.

Monia tapahtumia töiden puolesta järjestäneenä tiedän, että erilaisia loistavia catering-palveluntarjoajia on pääkaupunkiseudulla valtavasti. Viinitkin olisimme varmasti kyenneet itse valitsemaan ja tilaamaan ilman valmista valikoimaa, mutta ravintolapuitteet tuntuivat meille luontevammalta vaihtoehdolta. Itse kaiken kilpailuttaminen tietää hurjan paljon työtä, eikä tule välttämättä yhtään sen edullisemmaksi kuin kaiken hankkiminen suoraan juhlapaikalta.

Mahdollisuus tuoda omat juomat varsinaiselle juhlapaikalle oli siis meille toissijaista. Sen sijaan ajattelimme kyllä tuoda omat juomat jatkopaikkaan, johon on tarkoitus siirtyä varsinaisen hääjuhlan jälkeen. Ajattelin kirjoitella myöhemmin myös muista jatkopaikan valintaan vaikuttavista tekijöistä.

Mitkä tekijät ovat tai olivat teille tärkeitä juhlapaikan valinnassa?

4 vastausta artikkeliin “Hääpaikan valinnasta

 1. Kuulostaa tosi hyvältä! 🙂 Odotan innolla, että minkä paikan tulette noilla kriteereillä valitsemaan. Meille tärkeää juhlapaikassa oli sijanti meren rannalla, rakennuksena mieluiten kartano, jossa tilat olisivat edes tarpeeksi yhtenäiset ja niihin mahtuisi noin 100 henkeä sekä omien juomien salliminen. Vähän meinasi turhautuminen iskeä kun tuntui, että kaikki kivat juhlatilat ovat ravintoloita, mutta onneksi lopulta löysimme ihan täydellisen kartanon juhlapaikaksi ❤

  Tykkää

  1. Oi, kartanohäistä haaveilin itsekin pitkään nuorempana. 😍 Luulen, että vastaava olisi ollut meilläkin vaihtoehtona, jos vieraita tulisi yhtä paljon. Silloin hintaero ravintolaan verrattuna alkaa helposti jo tuntua.

   Yllättäen kyllä meidän kriteereillä olisi löytynyt useampikin paikka. Ajattelin listata tässä ”odotellessa” niistä meidän suosikit, mutta en malta odottaa että saisimme jo sen meidän suosikkipaikan varattua ja pääsisin fiilistelemään siitäkin lisää tänne. Toivottavasti se tapahtuu pian!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s