Pihistyssuunnitelmia

Kävimme tulevan sulhasen kanssa alustavaa budjettia suunnitellessa läpi toiveitamme hääpäivän suhteen. Sen pohjalta listasimme asioita, joissa haluaisimme säästää tai joista olemme valmiita tinkimään. Toivomme, että näin pysyisimme budjetissa ja saisimme silti haluamamme juhlat.

Näistä mitään emme oikeastaan ole ajatelleet jättää täysin pois, mutta ne on otettu huomioon hääjuhlan ja budjetin suunnittelussa. Kirjoitan myöhemmin lisää siitä, millaisiin valintoihin näiden suunnitelmien osalta oikeasti päädymme ja miksi. Tai jos kenties onnistuimme säästämään jossain, mitä emme vielä osaa ennakoida.

Painotuotteet

Näihin kuuluvat save the date -kortit, kutsut, kirkko- ja pöytäohjelmat, ruokalistat, paikkakortit tai muut paperille tulostettavat materiaalit. Osan voi toki jättää pois, mutta ei sentään kaikkea. Painotuotteiden toteutus itse voi helposti mennä pieleen, sillä onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttaa yhtenäisen ilmeen lisäksi tietenkin painojälki ja paperin laatu. Kyse on toki myös makuasioista.

En missään nimessä ole tai edes yritä olla oman elämäni graafikko, sillä saan työssäni ihailla oikeiden ammattilaisten työn jälkeä. Sen myötä kuitenkin ymmärrän myös, kuinka valtava (ja sen myötä kallis) työ juhlan visuaalisen ilmeen sekä eri materiaalien suunnittelu ja toteutus on. Toivon, että voimme tehdä ison osan tästä työstä itse, osaavien avustajien tai puolivalmiiden pohjien avulla. Etsysta olen bongannut ihan kauniita pohjia edullisesti ja niitä tuunaamalla tai hieman mallia ottamalla painotuotteista saisi varmasti meille riittävän kauniit versiot tehtyä painotaloa varten. Myös pienten painotalojen kilpailuttaminen kannattaa.

Koristelut ja kukat

Haluamme panostaa eleganttiin juhlapaikkaan, joka ei juuri koristeita kaipaa. Toivonkin, että selviämme pöytäkukilla ja hyvin tarkkaan valituilla yksityiskohdilla. Yksi toive minulla on koristeluiden osalta, mutta siitä kirjoitan myöhemmin lisää.

Omassa kimpussani en uskalla pihistää. Olen kuitenkin pohtinut vaihtoehtona joidenkin koriste- tai muiden kukkien tilaamista tukkuhintaan Juhlakukat-verkkokaupasta tai muulta vastaavalta toimijalta. Nämä suunnitelmat joudutaan varmaan tarkentamaan vasta lähempänä häitä, kun tiedämme pöytä- ja muiden suunniteltujen kukkien kustannuksista tarkemmin. Tai kun olen tehnyt jotain harjoitusversioita, sillä aivan kuten en ole graafikko, ei minulla ole floristinkaan ammattimaista silmää tai kokemusta.

Kuljetukset

Meillä käy tuuri, jos toiveemme vihki- ja jatkopaikan osalta toteutuvat. Kaikki vaihtoehtomme ovat nimittäin niin lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, että vieraskuljetuksen järjestäminen tekisi paikkojen välillä liikkumisen jopa oudoksi.

Suunnitelmien toteutuessa meidän ei oikeastaan tarvitse miettiä kuljetusten osalta muuta kuin hääautoa, jolla liikkuisimme vihkikirkosta parin kuvauslokaation kautta juhlapaikalle.

Musiikki ja DJ

Nuorin siskoni opiskelee pop & jazz -laulua konservatoriossa ja hän on jo lupautunut esiintymään ainakin jossain roolissa päivässämme. Mitä bändiin tulee, sellainen meillä on toki laulajan lisäksi toiveissa, mutta mahdollisesti lyhyemmällä setillä. Tästäkin lisää ajatuksia myöhemmin.

Ulkopuolisen DJ:n skippaamme varmaan kokonaan ja hoidamme jatkoilla musiikkipuolen toisin. Toki siinä tapauksessa musiikin toistaminen ja mahdolliset soittolistat täytyy suunnitella häätiimin kanssa huolella jo ennalta.

Baari juhlapaikalla ja jatkoilla

Jos tai kun päädymme pitämään vastaanoton ravintolassa tai hotellissa, avoin baari tuskin toteutuu varsinaisen hääjuhlan aikana. Rahan lisäksi tälle on muitakin syitä, mutta suunniteltu ja rajattu juomatarjoilu mahdollistaa paremman ennakoinnin etenkin budjetin osalta.

Muualla järjestettäville ja rennommille jatkoille taas ajattelimme hankkia omat juomat, jotta voimme tarjota vieraidemme juomat koko illan ajan ravintolahäistä huolimatta.

Millaisia ajatuksia nämä herättävät? Oletteko ajatelleet pihistää samoissa asioissa?

3 vastausta artikkeliin “Pihistyssuunnitelmia

  1. Olipa hauska löytää sattumalta blogisi ja isot onnittelut kihlauksen johdosta! 🙂 Jään innolla odottelemaan tulevia postauksia, teidän hääpaikka ja suunnitelmat vaikuttavat todella upeilta.

    Tykkää

    1. Moi Juuli ja kiitos kommentista! Kiva kun olet löytänyt blogin pariin. Postauksia tulee juuri nyt vähän hiljaisemmalla tahdilla, mutta häihin onkin vielä yli 1,5 vuotta aikaa 😊😘

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s